Sterke Bevin klopt Ewan en Sagan in Tour Down Under

Patrick Bevin heeft de tweede etappe in de Tour Down Under gewonnen. In een oplopende sprint was de Nieuw-Zeelander te sterk voor Caleb Ewan. Peter Sagan werd derde. Bevin is ook de nieuwe leider in de Australische rittenkoers.

In een etappe van 122,9 kilometer ontstond er al vroeg een kopgroep van drie renners. Ditmaal waren Artyom Zakharov (Astana), Jaime Castrillo (Movistar) en Jason Lea (Australische selectie) de gelukkigen. Het drietal nam al snel een voorsprong van ruim drie minuten, maar nog met vijftig kilometer te fietsen liet de kopgroep zich al weer inlopen door het peloton.

Het peloton deed het rustig aan. Matthieu Ladagnous besloot dan maar om in de aanval te gaan. In eerste instantie kreeg de Fransman van Groupama - FDJ Manuele Boaro met zich mee, maar al snel kreeg de renner van Astana te horen van de ploegleiding dat hij zich weer moest laten inzakken naar het peloton.

Ladagnous ging dan alleen maar verder. Met drie kilometer werd de Fransman gegrepen, waarna de sprinters zich op konden gaan maken voor de sprint. In de slotkilometer was er nog een grote valpartij, maar de meeste sprinters zaten vooraan. Luis Leon Sanchez ging op 350 meter van de meet aan. De Spanjaard van Astana sloeg een klein gaatje, maar Bevin kwam al snel opzetten en won de sprint vrij gemakkelijk van Ewan en Sagan. Danny van Poppel moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Doordat Bevin dinsdag ook al vijf bonificatiesseconden pakte en vandaag de winst is hij ook de nieuwe leider in de Tour Down Under.