Verkeerscontrole eindigt in dollemansrit; twee politiemotoren total loss

Twee motoragenten hielden woensdagavond een verkeerscontrole in Borne. Tijdens deze verkeerscontrole ging een verdachte er vandoor toen hij een stopteken negeerde. De politie heeft hierbij enkele schoten gelost. De verdachte is nog voortvluchtig.

Na een korte achtervolging en diverse keren inrijden op de motoragenten wist de verdachte te ontkomen. Daarbij raakten de twee politiemotoren total loss. De politie heeft bij de aanhouding ook enkele keren geschoten maar de verdachte wist toch te ontkomen met achterlating van zijn auto.

Er werd kort na het incident door diverse eenheden gezocht in de omgeving. Ook werden speurhonden ingezet en een drone. Dit heeft echter niets opgeleverd. Later op de avond hield de politie een verdachte in Almelo aan. Onderzoek wees echter uit dat hij niet de verdachte bleek te zijn. Hij werd vandaag in vrijheid gesteld.

De politie deed op diverse locaties uitgebreid onderzoek en nam ook de auto die door de verdachte was gebruikt in beslag. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. Het signalement van de man luidt als volgt: circa 1,85 tot 190 meter lang, lang haar, piercinng door lip en hij droeg grijze kleding met een pet. Mensen die iets gezien of gehoord hebben wordt verzocht om de politie te bellen via 0900-8844 of op 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.