River Plate wint na verlengingen de Copa Libertadores

River Plate is over twee finalewedstrijden winnaar geworden van de Copa Libertadores. In Estadio Santiago Bernabéu won River Plate na verlenging van Boca Juniors met 3-1. Het eerste duel was in 2-2 geëindigd tussen de beide Argentijnse clubs.

Boca Juniors kwam vlak voor rust op een 0-1 voorsprong dankzij Dario Benedetto na een knappe actie. In de tweede helft zorgde Lucas Pratto, de spits van River Plate, voor de gelijkmaker. Beide ploegen ging op zoek naar de winst, maar na negentig minuten stond de 1-1 nog steeds op het scorebord.

In de daarop volgende verlengingen kwam Boca al snel met tien man te staan na een tweede gele kaart van Boca-middenvelder Wilmar Barrios. Er kwam meer ruimte op het veld voor River Plate en daar profiteerde Juan Quintero optimaal van. De Colombiaanse middenvelder maakte 109ste minuut van de wedstrijd de bevrijdende 2-1 voor River Plate na een hard schot.

Boca Juniors probeerde het in de laatste tien minuten nog wel. Boca-doelman Esteban Andrada ging in de slotminuut mee bij een corner van Boca, maar uit de tegenaanval maakte Gonzalo Martinez in een leeg goal de 3-1. River Plate won zodoende de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League.