Eerste World Cup-zege voor schansspringer Kobayashi

Schansspringer Ryoyu Kobayashi heeft zijn eerste overwinning in de World Cup te pakken. In het zoals altijd door wind geteisterde Finse Ruka kon de wedstrijd verrassend genoeg vrij aardig doorgaan, hoewel de tweede (finale)ronde geannuleerd werd.

Lange tijd ging de jonge Sloveen Domen Prevc in zijn eerste wedstrijd van het seizoen aan de leiding, zelfs toen er nog maar zes springers aan de beurt waren. Ineens ging het echter snel: de Polen Piotr Zyla en Kamil Stoch namen de leiding achter elkaar in handen, gelijk daarna was het de beurt aan Kobayashi. De Duitser Stephan Leyhe viel met de zestiende plek tegen, de Russische World Cup-leider Evgeniy Klimov pakte met de 31e plek niet eens een punt.

De winst ging zo naar Kobayashi, wat ook nog maar zijn tweede podiumplek was, voor Stoch, Zyla en Prevc. Vladimir Zografski werd erg knap zesde, het beste Bulgaarse World Cup-resultaat ooit, wat al sinds 1990 op naam stond van Vladimir Breitschev - zevende in Planica.

Zondag staat om 17.00 ook weer een wedstrijd op het programma, live te zien op Eurosport en de Duitse TV.