Gudelj over vertrek bij Ajax: "Erg jammer dat het zo is gelopen"

Nemanja Gudelj vertrok in januari 2017 door de achterdeur bij Ajax. De middenvelder baalt van de manier hoe zijn vertrek tot stand kwam.

De Servische middenvelder stapte over naar het Chinese Tianjin Teda, nadat hij door toenmalig trainer Peter Bosz op een gegeven moment uit de selectie werd gezet, nadat hij weigerde op de reservebank plaats te nemen.

"Vooropgesteld: Ajax is een prachtige club. Heel veel fanatieke supporters, altijd een vol stadion en de successen zijn bekend. Mijn mening is ook na mijn vertrek niet gewijzigd", vertelt Gudelj in gesprek met ELF Voetbal.

"Met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) heb ik bijvoorbeeld nog steeds contact. Hij feliciteerde me direct via een appje toen ik naar Sporting vertrok. Maar er liepen enkele mensen rond binnen de club met wie ik een conflict had."

"Spijt van mijn reactie heb ik absoluut niet. Ik ben iemand die altijd achter zijn keuzes blijft staan. Ik beschouw ze als leermomenten. Alles gebeurt met een reden. Ik had meerdere opties om met deze situatie om te gaan. Dit was er een van."

Het stoorde Gudelj dat hij van Bosz geen uitleg kreeg waarom hij plotseling gepasseerd werd. "Dat uitgerekend na een sterke serie wedstrijden van mijn kant. Hij zei alleen: 'Dat is het beste voor het team'. Daar kon ik weinig mee. Ik had liever gehoord wat ik kon doen om me terug te knokken in dat team.''

"Ik ben iemand die nooit opgeeft en altijd doelen nastreeft. Had me gezegd wat ik moest verbeteren. Erg jammer dat het zo is gelopen. Vooral ook omdat de supporters van Ajax slechts de uitleg van één kant hoorden en geloofden."