Vitesse gaat de markt op voor vervanger van Matavz

Er komt een winterse transfer aan bij Vitesse. Leonid Slutsky wil meer aanvallende opties nu Tim Matavz met een gebroken kuitbeen langs de kant staat.

De trainer van de Arnhemmers heeft in gesprek met De Gelderlander bevestigd dat de zoektocht naar een geschikte vervanger inmiddels in volle gang is. Slutsky heeft alleen Oussama Darfalou en de jonge Thomas Buitink in de gelederen om te gebruiken als centrumaanvaller en dat is volgens de technische staf niet genoeg.

Matavz mag in ieder geval tot in de winterstop niet trainen en daarna is het onduidelijk wanneer hij weer kan spelen. Het is lastig te voorspellen hoe zijn revalidatieproces verloopt en Slutskiy wil zekerheden om de clubdoelen waar te maken. "Er moet echt een spits bij. Kwalitatief en kwantitatief moet de selectie op orde zijn. We speuren de markt af en bekijken de opties om te huren", bevestigt Slutskiy.

De ploeg wordt sowieso geplaagd door blessures, want ook verdediger Rasmus Thelander ligt er al tijden uit met een breuk. Zijn enkel herstelt echter goed en hij kan over een week of twee weer aansluiten bij de selectie. Charly Musonda kwakkelt nog wat met zijn knie en hoopt binnenkort ook terug te keren bij de spelersgroep, waar verder ook Hilary Gong, Bryan Linssen en Roy Beerens nog door fysiek ongemak ontbreken.

"De interlandperiode komt ons goed uit", besluit de trainer, die hoopt dat techische directeur Marc van Hintum hem in januari snel van impulsen voorziet. Vitesse bezet in de Eredivisie op dit moment een verdienstelijke vijfde plaats en de Arnhemmers willen daar aan het einde van de rit nog steeds staan of zelfs iets hoger. Op dit moment is Darfalou de eerste spits en hij scoorde afgelopen weekeinde zijn eerste twee goals. Reserve Thomas Buitink heeft echter nog geen enkele ervaring op het hoogste niveau, waardoor er wel heel veel afhangt van de Algerijnse aanvaller.