Jongen (16) zoent meisje (13): 4,5 jaar cel wegens aanranding

Een 16-jarige Turkse scholier, alleen bekend als A.K., zit stevig in de shit. De jongeman heeft op het schoolplein van de school van een 13-jarig meisje ('Ö.S.') gezoend en dat komt hem nu uiterst duur te staan: hij mag 4,5 jaar brommen wegens aanranding, zo heeft de rechtbank in Antalya bepaald.

Een medescholier van het meisje maakte een filmpje, waarop de twee zoenend en elkaar omhelzend te zien zijn. Dat filmpje kwam uiteindelijk bij de schooldirectie terecht, die er een rechtszaak van maakten. Niet alleen A.K. werd aangeklaagd, ook A.S., de jongen die het filmde, kwam in de problemen wegens het 'gebruiken van kinderen voor het produceren van ongepaste beelden'.

Vier kinderen die het filmpje onderling deelden werden eveneens aangeklaagd voor het delen van 'ongepaste beelden waar kinderen voor zijn gebruikt', maar zij werden, net als de filmer zelf, vrijgesproken. Dat gold dus niet voor de zoenende jongen zelf, want hij moet de cel in. "Een incident waarin kinderen een spelletje speelden eindigt nu bij een rechter voor zware strafzaken", aldus Sevcan Aydin Uzun, de advocaat van de jongen.

In een rapport van een expert werd nog geconcludeerd dat het handelen van de jongen slechts voort was gekomen uit een bij de puberteit passende impuls, waarbij de expert meldde dat er geen noodzaak was tot straffen, maar de aanklager en ook de rechter waren het daar dus niet mee eens.