Lampard kegelt Manchester United uit League Cup met Derby County

Manchester United heeft zich dinsdagavond geblameerd in de derde ronde van de League Cup, weer een tegenslag na een matige competitiestart. De formatie van de geplaagde José Mourinho verloor op eigen veld na strafschoppen van Championship-club Derby County, waar Frank Lampard sinds dit seizoen de scepter zwaait. Na negentig minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord, waarna direct strafschoppen volgden.

De voorbereiding van United werd enigszins verstoord, doordat diverse media enkele uren voor de aftrap meldden dat Paul Pogba niet langer in aanmerking komt voor het aanvoerderschap onder Mourinho. De middenvelder ontbrak ook in de wedstrijdselectie van de Portugees. Toch mocht de start van United er zijn: na een fraaie aanval over diverse schijven kwam de bal na drie minuten voetballen terecht bij Juan Mata, die vervolgens doeltreffend uithaalde: 1-0.

Het elftal van Mourinho maakte geen denderende indruk, maar had in de eerste helft evenwel niet veel te duchten van Derby County, waar voormalig Vitessenaar Mason Mount aan de aftrap verscheen. De club uit de Championship tapte na de onderbreking echter uit een ander vaatje en kwam na een uur voetballen zelfs op gelijke hoogte. Liverpool-huurling Harry Wilson mocht vanaf een meter of 25 aanleggen voor een vrije trap en vond vervolgens op schitterende wijze de bovenhoek.

Kort daarna moest United verder met tien man: Romero, die bij afwezigheid van David de Gea het doel verdedigde, beroerde de bal buiten zijn strafschopgebied met de hand, waarna hij met rood kon inrukken. Lampard zocht vervolgens de aanval met onder meer het inbrengen van Florian Jozefzoon en werd daar vijf minuten voor tijd ook voor beloond. De ingevallen Lee Grant redde nog wel op een schot van Mount, maar op de rebound van de eveneens ingevallen Jack Marriott had de 35-jarige doelman vervolgens geen antwoord.

Derby County was zo dicht bij een stunt, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd wist United toch nog langszij te komen. Diogo Dalot bracht de bal vanaf de rechterflank in het strafschopgebied van de bezoekers, waarna Marouane Fellaini met het hoofd raak doel trof. In de aansluitende strafschoppenserie trok Derby County uiteindelijk toch nog aan het langste eind.