Advocaat nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

Dick Advocaat is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht, zo meldt de club via de officiële kanalen. Zeljko Petrovic gaat Advocaat assisteren.

FC Utrecht meldt dat het een mondeling akkoord heeft bereikt met de zeventigjarige trainer en komende maandag wordt het contract ondertekent. Advocaat wordt hiermee de opvolger van Jean-Paul de Jong, die onlangs na vier wedstrijden in de Eredivisie op straat werd gezet.

Advocaat was voor het laatst werkzaam bij Sparta Rotterdam, waarmee hij uit de Eredivisie degradeerde. Eerder was hij actief voor Haarlem, SVV, PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ, Sunderland en Fenerbahçe. Hij was bondscoach van het Nederlands elftal, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

Petrovic is clubloos na zijn ontslag bij ADO Den Haag in februari 2017. Hij en Advocaat werkten eerder samen bij de nationale ploeg van Servië en Sunderland. Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys blijven werkzaam als assistent in de technische staf van FC Utrecht.