Schuurs en Mertens sneuvelen in kwartfinales US Open

Voor tennisster Demi Schuurs zit de US Open er op. Samen met de Belgische Elise Mertens was ze als zevende geplaatst in het damesdubbelspel, maar in de kwartfinales gingen de twee onderuit tegen de 22-jarige Tsjechische nummers één van de plaatsingslijst.

Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova kregen het geenszins cadeau. Schuurs en Mertens wonnen de eerste set met duidelijke cijfers, maar in de tweede set gaven ze het uit handen: in de tiebreak had het duo op 6-7 een matchpoint, maar die gaven ze weg. Het Tsjechische duo won de set en plaatste in de derde set op 3-2 de uiteindelijk beslissende break: 6-2, 6-7 (7), 3-6.

Voor de Brit Jamie Murray was er overigens winst en verlies. In de kwartfinales van het herendubbelspel verloor hij samen met Bruno Soares van de Moldaviër Radu Albot en Malek Jaziri, die met een wildcard zo de halve finales bereikten.

In het gemengd dubbelspel staat Murray juist in de finale. Samen met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands schakelde de Brit het Amerikaanse duo Christina McHale en Christian Harrison uit. In de finale wachten de Poolse Alicja Rosolska en de Kroaat Nikola Mektic.