Wielrenner Lampaert schenkt ploeggenoten John Deere grasmaaier

De wielrenner Yves Lampaert werd dit seizoen Belgisch kampioen en won eerder de klassieker Dwars door Vlaanderen. Om zijn ploeggenoten te bedanken krijgen ze ieder een grasmaaier.

Lampaert werd eind juni in Binche Belgisch kampioen op de weg. In maart won hij de voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. Omdat de boerenzoon met de toepasselijke bijnaam 'John Deere' zonder hulp van zijn ploeggenoten bij Quick-Step Floors niet gewonnen zou hebben wil hij ze met speciaal cadeau bedanken. Ieder krijgt een John Deere grasmaaier ter waarde van zo'n 4000 euro.

"Ik wou mijn teamgenoten op een originele manier bedanken voor de steun die ik van hen kreeg dit seizoen. De mannen van het BK, Philippe Gilbert, Iljo Keisse, Dries Devenyns, Laurens De Plus, Pieter Serry en Tim Declercq schenk ik zo'n grasmaaier. Maar ook Niki Terpstra vergeet ik niet. Van hem leerde ik dit seizoen weer enorm veel bij. Alle grasmaaiers zijn gepersonaliseerd. Iedereen zijn voornaam staat op de motorkap geschilderd", aldus Lampaert.