Rotterdamse agenten dwingen crisisinterventie af

Agent Wim Rietveldt werd afgelopen donderdagavond op een melding van stankoverlast in Rotterdam afgestuurd. Eenmaal aangekomen op het adres werd hem één ding meteen duidelijk: hier was hulp nodig, en dringend ook. De woning bleek namelijk ernstig vervuild. De bewoner, die hem in eerste instantie niet binnen wilde laten, vertelde tegen de wijkagent dat hij een aantal jaar geleden werd ontslagen dankzij een reorganisatie en dat het sindsdien bergafwaarts was gegaan.

De agent probeerde diezelfde donderdagavond al hulp te regelen, maar dit lukte niet. Ook op vrijdag, zijn vrije dag, probeerde de wijkagent hulptroepen te mobiliseren, maar ook dit leverde niet de gewenste hulp op. De wijkagent schakelde hierop zijn collega en expert Dennis de Vos in om te zorgen dat de man de juiste hulp zou krijgen. Echter, bij het bezoek aan de man op zaterdag kwamen ze er achter dat het in het weekend lastig is om crisishulp te regelen. In eerste instantie zou er pas vandaag naar de zaak gekeken kunnen worden.

Wim en Dennis gaven het echter niet op en besloten terplekke de gemeente in te schakelen. Daarna kwam om 22:45 uur het verlossende woord van burgemeester Aboutaleb: dankzij een spoedinterventie werd de woning op zondagochtend volledig opgeruimd door medewerkers van de firma Frissekater. De rommel werd vervolgens afgevoerd door de Roteb. De schoonmaakactie heeft de hele zondag in beslag genomen. 

Zondag is de agent teruggegaan naar de man om te bekijken welke hulp de man nodig heeft: “Deze man zit geestelijk met zichzelf in de knoop en daar komt ook een alcoholverslaving bij. Hij heeft goede intenties, maar komt er in zijn eentje niet uit. Een opgeruimde woning is een mooie eerste stap."

De agent vertelt dat de man stond te huilen van blijdschap toen zijn woning werd opgeruimd. Wim: “Op dit soort momenten besef je dat je vanuit je rol als politieman net dat beetje meer aandacht voor de zaak weet te krijgen waardoor dit soort problemen adequaat worden aangepakt.” Inmiddels is er passende zorg voor de man geregeld zo laat Wim weten op Twitter.

Rotterdamse agenten dwingen crisisinterventie af  (Foto: Wim Rietveldt)
Rotterdamse agenten dwingen crisisinterventie af (Foto: Wim Rietveldt)