Ajax geeft transfersoap rondom Magallán nog niet op

Marc Overmars heeft de komst van Lisandro Magallán nog niet opgegeven. Ajax is al weken verwikkeld in een transfersoap met Boca Juniors.

De ervaren Argentijnse verdediger liet zich enkele weken geleden al medisch keuren in Amsterdam, maar zijn overstap naar de Eredivisie is nog altijd niet afgerond. Zijn Zuid-Amerikaanse werkgever wil eerst een nieuwe verdediger in huis halen voordat men hem naar de Johan Cruijff ArenA laat vertrekken. Dat is de Argentijnen nog niet gelukt, waardoor men bij Ajax langzaam ongeduldig begint te worden.

“De club wil hem pas laten gaan als ze een alternatief voor hem hebben. Ik ga ervan uit dat het goed komt, maar op een bepaald punt moeten we natuurlijk wel een knoop doorhakken. We spelen volgende maand al belangrijke wedstrijden”, vertelt Overmars aan het Algemeen Dagblad. De directeur spelerszaken doelt daarmee op het tweeluik tegen Sturm Graz, in de tweede voorronde van de Champions League.

Verschillende Argentijnse media suggereerden afgelopen week dat Boca Magallán aan boord wil houden door hem een verbeterd contract voor te schotelen. Overmars ziet een dergelijk scenario echter niet gebeuren: “Daar ga ik niet vanuit”, is hij duidelijk. Ajax zou in de tussentijd wel bezig zijn met alternatieven en denkt als plan B onder meer aan Fabian Balbuena van Corinthians.

Naast Magallán werkt Overmars hard aan de komst van Dusan Tadic. Ajax is naar verluidt persoonlijk al rond met de ex-speler van FC Groningen en FC Twente, maar is er nog niet helemaal uit met Southampton. De sportbestuurder heeft echter goede hoop dat de deal snel afgerond kan worden: “Ik verwacht hem binnenkort, maar voorlopig speelt hij nog met Servië op het WK.”