Je eigen stad kopen?

Heb je niet genoeg aan een huis? Koop gerust een hele stad. In Californië is een stad te koop voor slechts 925.000 dollar op geringe afstand van Las Vegas.

Het stadje Cerro Gordo trekt veel interesse, zo wil iemand er een marihuanastad van maken, een ander wil er een attractiepark bouwen. De huidige eigenaar van de grond waar nog enkele vervallen panden staan wil graag dat de historie zichtbaar blijft. "Het is niet alleen de prijs, maar ook de toekomst die belangrijk is." zegt Jake Rasmuson, de vastgoedmakelaar die het te koop heeft staan.

Ooit was Cerro Gordo een klein mijnstadje dat ontstond na de zilverontdekking in 1865. Op een bepaald moment werd daar het meeste zilver en lood geproduceerd van Californië. "In zijn hoogtijdagen werd er gemiddeld een moord per week gepleegd. Het maakt echt deel uit van het Wilde Westen", aldus Rasmuson.

Uiteindelijk raakte de stad in verval na de daling van de zilver en loodprijs. Ook een brand heeft bijgedragen aan het verval van het kleine stadje. Nu is het een verlaten stad met 22 panden en vieze smalle wegen. Maar de prijs is er dan wel naar.

Uw redacteur zou het wel weten, een mooi recreatiepark met een stukje educatie van de historie zou het plaatsje niet misstaan. Helaas heeft deze het geld er niet voor. Wat zou jij er van maken?