Huntelaar verlengt bij Ajax en gaat nog een jaar door

Klaas-Jan Huntelaar heeft direct na afloop van het seizoen bekend gemaakt dat hij zijn aflopende contract bij Ajax met één jaar heeft verlengd.

De 34-jarige aanvaller keerde aan het begin van het seizoen terug bij de Amsterdammers, na een lange voetbalreis bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Met zijn ervaring moest hij de selectie helpen in de jacht op een nieuwe landstitel. In die missie slaagde hij niet, maar de routinier was met zijn geslepen spel wel van grote waarde voor Ajax.

In 28 duels kwam de voormalig international tot dertien treffers en acht assists. Dat is voor de clubleiding ruim voldoende om hem een nieuw contract aan te bieden en dat heeft de Hunter dus geaccepteerd. Hij leek in eerste instantie tweede spits te worden achter Kasper Dolberg, maar de Deense groeibriljant kende een terugval en verloor zijn basisplaats aan zijn ervaren collega.

Tegen Excelsior, waar er al lang en breed niets meer op het spel stond, speelden de twee samen in de voorhoede. Huntelaar moest zich echter na ruim een half uur laten vervangen met een lichte blessure die hem vermoedelijk niet lang parten zal spelen. Direct na afloop van het met 1-2 gewonnen duel meldde hij aan verschillende media zoals De Telegraaf en Voetbal International dat hij er nog een seizoen aan vastplakt.

Als een grote verrassing kwam dat niet, want de 76-voudig international van Oranje liet enkele weken geleden al doorschemeren dat er na de laatste wedstrijd van het seizoen snel duidelijkheid zou zijn. "Er is van twee kanten intentie om met elkaar door te gaan", sprak hij toen al uit en die belofte komt hij nu na. Ajax eindigt het seizoen op de tweede plaats en moet zich opmaken voor de tweede voorronde van de Champions League.

Huntelaar blijft nog een jaar bij Ajax voetballen. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)
Huntelaar blijft nog een jaar bij Ajax voetballen. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)