NBA: Jazz schakelt OKC uit, Pacers en Cavaliers naar beslissing

De basketballers van de Utah Jazz hebben de tweede ronde van de play-offs in de NBA bereikt. In Salt Lake City werd de Oklahoma City Thunder verslagen in het zesde duel, wat de Jazz de 4-2 eindwinst opleverde in de serie.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar vroeg in het derde kwart nam Utah een kleine voorsprong. Die konden ze nooit echt uitbouwen, maar OKC, waar Russell Westbrook voor 46 punten tekende, kon het gat ook niet écht dichten. De jonge Donovan Mitchell speelde heerlijk, liet 38 punten noteren - waarvan 22 in het derde kwart - en leidde de Jazz naar een 96-91 zege en dus de beslissing in de serie.

Ook de Toronto Raptors mogen zich opmaken voor nog minstens vier wedstrijden. Op bezoek bij de Washington Wizards keek de ploeg meer dan driekwart van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar het thuisteam gaf het in de beslissende fase volledig uit handen. De Raptors namen het over en wonnen met 92-102, wat de 4-2 eindzege betekende in de onderlinge serie wedstrijden.

De Indiana Pacers en Cleveland Cavaliers gaan zondag een zevende en beslissende wedstrijd spelen. De Cavs konden het in Indianapolis afmaken, maar LeBron James en zijn teamgenoten werden vanaf het tweede kwart duidelijk op achterstand gezet. Victor Oladipo speelde ijzersterk en met een paar fraaie dunks hielp hij de Pacers uiteindelijk aan de 121-87 winst.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)