NBA: Rockets en Jazz nemen 3-1 voorsprong met ruime zeges

De basketballers van de Houston Rockets en Utah Jazz hebben in de eerste ronde van de play-offs in de NBA een 3-1 voorsprong genomen. De ploegen wonnen met relatief ruime zeges van respectievelijk de Minnesota Timberwolves en de Oklahoma City Thunder.

In Minneapolis speelden de Timberwolves tegen de Rockets van James Harden, die met 36 punten weer prima op dreef was. In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar met een monsterlijk derde kwart (20-50) boorden de Rockets de thuisploeg de grond in. In het laatste kwart konden ze de teugels wat laten vieren, wat uiteindelijk een 100-119 zege opleverde.

De Utah Jazz had het thuis in Salt Lake City in de hele eerste helft lastig met OKC, waar Paul George en Russell Westbrook zoals zo vaak de leiding namen in de aanval. De pas 21-jarige Donovan Mitchell schitterde met 33 punten bij de thuisploeg en met een zeer sterk derde kwart werd definitief afscheid genomen van de Thunder: 113-96.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)