NBA: Prachtige buzzer beater LeBron, grote comeback OKC

De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben in de play-offs tegen de Indiana Pacers een 3-2 voorsprong genomen. In de Quicken Loans Arena in Cleveland wonnen de Cavaliers het vijfde duel, hoewel daar hard voor gevochten moest worden.

Het ging aanvankelijk over en weer in Cleveland, maar de thuisploeg leek het heft in handen te nemen door de voorsprong uit te bouwen naar ruim tien punten. Toch gaven de Pacers zich niet gewonnen, onder meer dankzij de sterk spelende Litouwer Domantas Sabonis.

LeBron James was echter niet te stoppen en met al 41 punten op de teller velde hij het vonnis: bij een stand van 95-95 en met een aflopende klok werkte James een prachtige driepunter in de buzzer binnen, waardoor het met 98-95 gelijk afgelopen was.

De buzzer beater van LeBron James (Bron: YouTube)

De Oklahoma City Thunder had het in eigen huis nog een stuk moeilijker. De Utah Jazz zou de serie met winst beslissen, dus het was alles of niks voor OKC. Dat leek in het tweede en derde kwart niks te worden: Utah bouwde de voorsprong gestaag uit naar 25 punten.

Vanaf dat moment ging er echter iets om bij OKC. Russell Westbrook (45 punten) deed er een paar versnellingen bij en samen met Paul George (34) bracht hij de achterstand in rap tempo terug: 78-78 na het derde kwart. In het laatste kwart was OKC de betere en dat leverde een 107-99 zege op.

De Toronto Raptors rekenden thuis af met de Washington Wizards, hoewel daar vooral tot halverwege het laatste kwart flink voor gevochten moest worden. Dankzij een sterke DeMar DeRozan wonnen de Raptors met 108-98, wat een 3-2 voorsprong in de serie opleverde.

De Houston Rockets rekenden definitief af met de Minnesota Timberwolves. James Harden en co hadden in de eerste helft wat moeite met de bezoekers, maar waren in de tweede helft gewoon een maat te groot: 122-104 en 4-1 winst in de serie.

De comeback van OKC (Bron: YouTube)