Uitslag Heracles - AZ

De derde plaats in de Eredivisie kan AZ nauwelijks nog ontgaan na een ruime overwinning op vreemde bodem. De ploeg won met 0-3 van Heracles Almelo.

De thuisploeg won dit seizoen al negen keer in eigen huis en ook in dit duel kwamen De Heraclieden goed uit de startblokken. Een beloning bleef echter uit. Kristoffer Petterson verprutste een grote kans en Bradley Kuwas zag een strafschop gekeerd worden door Marco Bizot.

AZ groeide vervolgens langzaam in het duel en kwam via een fraaie treffer aan de leiding. Via een mooie combinatie werd Guus Til bereikt en hij kon na een klein half uur van dichtbij binnentikken. Even later werden de druiven voor Heracles nog zuurder toen Oussama Idrissi de marge verdubbelde. Hij kon gemakkelijk scoren na een sterke actie van Wout Weghorst.

Vanaf dat moment speelde AZ een gewonnen wedstrijd. Na de rust speelden de Alkmaarders het duel rustig uit en prikten er zelfs nog een goaltje bij. Met een enorme knal schoot Alireza Jahanbaksh zijn vijftiende van het seizoen binnen. Daarmee nadert hij Fran Sol die met zestien goals bovenaan de topscorerslijst staat.

Met de overwinning komt AZ op 65 punten, wat vrijwel zeker genoeg is voor plaats 3. Feyenoord kan in theorie nog langszij komen, maar moet dan wel een achterstand van elf punten overbruggen. De Rotterdammers hebben nog wel een duel tegoed.

Heracles Almelo

0 - 3

AZ

     25' Til
 30' Idrissi
 59' Jahanbakhsh
 
 Gele kaart: Glandon, Monteiro, (Heracles Almelo), Svensson, (AZ)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.724
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Castro
Breukers
Droste
Wuytens
Baas
v.Ooijen (Duarte/ 64)
Monteiro
Jakubiak
Kuwas (Navrátil/ 76)
Gladon
Peterson (Darri/64)
  Bizot
Svensson
Vlaar
Wuytens (Hatzidiakos/58)
Ouwejan
Midtsjö
Til
Koopmeiners
Jahanbakhsh (Seuntjens/82)
Weghorst
Idrissi (Bel Hassani/87)