Dubbelslag voor Dennis in Abu Dhabi, Dumoulin kent pech in tijdrit

Rohan Dennis heeft de vierde etappe in de Abu Dhabi Tour op zijn naam geschreven. In de individuele tijdrit over 12,6 kilometer klokte de Australiër van BMC de snelste tijd. Tom Dumoulin was bij het eerste tussenpunt op 7,1 kilometer één seconde sneller dan Dennis, maar kreeg daarna te maken met pech. De Nederlander van Sunweb zou bij de finish 31 seconden verliezen op de winnaar.

Van de favorieten voor de dagzege mocht Dennis als eerste starten. De Australiër liet bij het eerste tussenpunt zien dat hij goed onderweg was. De Australiër was daar net wat sneller dan zijn land- en ploeggenoot Miles Scotson. In het laatste deel zou Dennis zijn voorsprong uitbreiden en had aan de finish een voorsprong van zestien seconden voorsprong.

Dumoulin was de eerste die de tijd van Dennis kon bedreigen. De wereldkampioen tijdrijden was bij het eerste en enige tussenpunt één seconde sneller dan Dennis, maar moest vlak daarna afrekenen met matriaalpech. Dumoulin wist te schade te beperken tot 31 seconden van Dennis.

Wilco Kelderman zou het beter doen dan Dumoulin. De nummer vier van de voorbije Ronde van Spanje zou zestien verliezen op Dennis en zou daarmee in de top vijf eindigen van de tijdrit. Ook Jos van Emden zou zestien seconden en werd daarmee vierde in de daguitslag.

Zondag eindigt de Ronde van Abu Dhabi met een 199 kilometer lange etappe tussen Qasr Al Muwaiji en Jebel Hafeet, waar een pittige aankomst bergop is voorzien.