Finse ijshockeyers naar kwartfinale na winst tegen thuisland Zuid-Korea

De Finse ijshockeyploeg heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Olympische Spelen. In de tussenronde won Finland met 5-2 van thuisland Zuid-Korea.

Na vijf minuten spelen kwam de Finse ploeg al op 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Petri Kontiola. De 33-jarige Fin zette na vier minuten spelen in de tweede periode ook de 2-0 op het bord zetten voor de Finnen. Niet lang daarna maakte de pas 18-jarige Miro Heiskanen de 3-0 op het scorebord zetten na een assist van zijn leeftijdgenoot Eeli Tolvanen. Tolvanen was ook al bij de eerste twee doelpunten betrokken geweest via twee assists.

Er leek weinig aan de hand voor de Finse ijshockeyploeg in de tweede periode, maar toch kon Zuid-Korea terugkomen in de wedstrijd. Eerst maakte Brock Radunske de 3-1 en twee minuten later maakte Ahn Jin-hui de aansluitingstreffer. De Koreaanse ploeg in het kreeg verdere verloop van de tweede periode een aantal goede kansen, maar mede door goed optreden van de Finse goalie bleef het bij 3-2 in de tweede periode.

In de derde periode had Finland weer het beste van het spel hebben. In de powerplay voor Finland zou naar een 4-2 uitlopen via een goal van Juuso Hietanen. Zuid-Korea had het moeilijk en werd niet meer dreigend in het verdere verloop. Toch besloot de coach van de Koreanen om hun doelman eruit te halen en daarvan kon Finland in de laatste seconden van de wedstrijd van profiteren via Sakari Manninen.

De Finse ijshockeyploeg neemt het in de kwartfinale op tegen Canada, dat zich direct had geplaatst voor de kwartfinales door als beste nummer twee te eindigen.