Bos kijkt uit naar haar olympische skeletondebuut

Skelestonster Kimberley Bos kijkt uit naar haar debuut op de Olympische Spelen. Voor de FOK!ster staan morgen de eerste twee runs op het programma. "Dat is spannend, natuurlijk, maar bovenal kijk ik er ontzettend naar uit. Ik heb echt zin om te racen", zo laat ze weten.

"Jaren werden maanden, die maanden werden weken en de afgelopen weken kwam het steeds dichterbij. Sinds we hier in Pyeongchang zijn is het aftellen van de dagen begonnen en nu is het zover; mijn olympische wedstrijd staat op punt van beginnen! Vrijdag en zaterdag komen we in actie. Vier heats, verdeeld over twee dagen", aldus Bos op haar eigen site.

De olympische baan is een verhaal apart dezer dagen zo vertelt ze. "De afgelopen week hebben we opnieuw kennis mogen maken met de baan. En dat was wel nodig ook, want het is hier momenteel anders dan we het tot nu toe gehad hebben. Dat komt vooral door de weersomstandigheden. Waar het de ene dag -14 graden is, kan het hier een volgende dag zomaar rond de 0 graden zijn. En zelfs tussen twee trainingsheats door kunnen de omstandigheden nog vrij wisselend zijn, zo bleek. Jullie zullen begrijpen dat dat ook zijn invloed heeft op het ijs."

"Als ik kijk naar mijn trainingen (we hebben hier tien afdalingen mogen doen voor we aan de wedstrijd beginnen) denk ik dat ik daar tevreden over kan zijn. De baan hier is een relatief makkelijke baan om naar beneden te komen. Maar het is wel erg tricky om snelheid te maken. De snelheid heb ik deze week wel redelijk gevonden. Beetje bij beetje ging het steeds beter", aldus Bos in aanloop naar haar olympische debuut.

Bos kijkt uit naar haar olympische skeletondebuut (Pro Shots / Action Images)
Bos kijkt uit naar haar olympische skeletondebuut (Pro Shots / Action Images)