FOK! Wat een weer: winderige jaarwisseling

Vanavond is het bewolkt en zijn er perioden met regen, al kan het soms ook even droog zijn. In de tweede helft van de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op enkele buien toe. Het is zacht met temperaturen van 9°C op de Wadden tot lokaal nog 14°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, langs de kust krachtig, 6 Bft. De wind neem aanvankelijk nog iets af om in de tweede helft van de avond weer toe te nemen.

Tijdens de jaarwisseling staat er veel wind en komen er enkele buien voor, in de kustprovincies is ook onweer en hagel mogelijk. De temperatuur ligt dan rond 7°C. Ook gedurende de rest van nieuwjaarsnacht blijven wind en buien prominent aanwezig. De zuidwestenwind neemt zelfs nog toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. Aan de kust zijn zware windstoten tot 80 km/uur mogelijk.

Op nieuwjaarsdag kan er nog steeds een enkele bui voorkomen maar is ook de zon af en toe te zien. In de middag raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en volgt er vooral in de zuidelijke helft van het land regen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht af. In de loop van de middag draait de wind waarschijnlijk naar richtingen tussen zuid en oost. (Bron: KNMI)

Nederland
 

DJMO bezocht een avondshow van Raveleijn in de Efteling (Foto: DJMO)
DJMO bezocht een avondshow van Raveleijn in de Efteling (even klikken voor vergroting)  (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!