Zlatan: "Het probleem lag bij Guardiola"

Zlatan Ibrahimovic maakt er in interviews nog steeds geen geheim van dat hij bij Barcelona totaal niet kon opschieten met trainer Pep Guardiola.

In gesprek met Sky Italia vertelt de Zweed dat de problemen begonnen toen hij het met Guardiola over de tactiek wilde hebben. "Ik vond dat hij andere spelers had opgeofferd in dienst van Lionel Messi. Hij zei dat hij mij begreep. Maar bij de volgende wedstrijd zette hij me op de bank. En de wedstrijd daarna ook."

Na dat gesprek negeerden de twee elkaar. "We hebben elkaar niet meer gesproken en we keken elkaar zelfs niet eens meer aan. Als ik ergens binnenkwam, liep hij snel weg. En als ik naar hem toe ging om iets te bespreken, ging hij gewoon ergens anders heen", aldus Zlatan. "Het probleem lag hij hem, hij was degene die het probleem niet met mij oploste."

De routinier van Manchester United vindt dat Guardiola hem meteen al veroordeelde. "Hij zei op de eerste dag tegen mij dat spelers van Barcelona niet in een Porsche of Ferrari naar de training komen. Maar als je iemand niet kent, kun je diegene ook niet veroordelen. Guardiola was zeker de meest onvolwassen coach waarmee ik heb gewerkt. Een echte vent lost problemen op."

Zlatan: "Het probleem lag bij Guardiola" (Pro Shots / Tati Quinones)
Zlatan: "Het probleem lag bij Guardiola" (Pro Shots / Tati Quinones)