Maple Leafs en Jets onderuit in NHL

De maandagavond in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL heeft voor twee van de topploegen een nederlaag opgeleverd. Zowel de Toronto Maple Leafs als de Winnipeg Jets gingen onderuit.

De Maple Leafs, nummers twee in de Eastern Conference, kregen de Arizona Coyotes op bezoek. Op papier geen ingewikkelde opgave, want de Coyotes draaien dit seizoen bijzonder slecht, hoewel het de laatste dagen al wat beter ging. Brendan Perlini zette de Coyotes in de eerste periode uit de powerplay op voorsprong, maar James van Riemsdyk sloeg terug, eveneens met een man meer op het ijs.

Nog een powerplay zorgde ervoor dat Oliver Ekman-Larsson de Coyotes op 1-2 kon zetten, waarna de Maple Leafs in het slot van de derde periode hun goalie verwisselden. Dat werkte niet en Max Domi en Tobias Rieder scoorden namens de bezoekers beiden in een leeg doel: 1-4.

De Jets, tweede in het westen, brachten een bezoekje aan Nashville, waar Kevin Fiala de Predators op voorsprong zette, alvorens Matthieu Perreault voor de gelijkmaker tekende. De Predators scoorden drie keer in de tweede periode en een prima laatste tien minuten van de Jets was niet meer genoeg om de 5-3 nederlaag af te wenden. De Predators wipten zo over de Los Angeles Kings heen en staan nu derde in het westen, achter de Jets.

Uitslagen NHL maandag
Nashville Predators - Winnipeg Jets 5-3
Toronto Maple Leafs - Arizona Coyotes 1-4
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 2-3
Washington Capitals - Calgary Flames 1-4
Minnesota Wild - New Jersey Devils 3-4 OT
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-3 SO

Predators - Jets (Bron: YouTube)