Noord-Amerikaanse bobsleeŽrs domineren in Lake Placid

De laatste wedstrijd van het openingsweekeinde in de World Cup bobsleeën, in het Amerikaanse Lake Placid, heeft voor Noord-Amerikaanse dominantie gezorgd.

De winst was voor de Amerikaan Cody Bascue, die voor het eerst in zijn carrière een zege op het hoogste niveau boekte. Hij deed dat met remmer Sam McGuffie, die vorig jaar in Lake Placid nog zegevierde met de eerder dit jaar plotseling overleden grootheid Steve Holcomb.

Bascue sloeg in de tweede run een aanval van de Canadees Justin Kripps af. Samen met zijn remmer, Alexander Kopacz, kwam Kripps uiteindelijk 0,11 seconden tekort om de zege te pakken. De Amerikaan Justin Olsen eindigde met remmer Evan Weinstock als derde, 0,40 seconden van Bascue en goed voor zijn eerste podiumplek ooit.

Nick Cunningham (VS) en Chris Spring (Canada) maakten de Noord-Amerikaanse top-5 compleet. De Duitsers deden het in de breedte iets beter dan een dag eerder: Johannes Lochner werd zesde, wereldkampioen Francesco Friedrich deelde plek negen met teamgenoot Nico Walther, donderdag nog de beste. Ivo de Bruin plaatste zich niet voor de top-20 en dus de tweede run.