Rangers met schitterende comeback langs Golden Knights in NHL

De ijshockeyers van de New York Rangers hebben thuis in Madison Square Garden een prachtige zege geboekt in de NHL. De Vegas Golden Knights, dé revelatie van het seizoen, werden via een heerlijke comeback aan de kant geschoven.

Bij de Golden Knights beginnen blessures hun tol te eisen: de twee topgoalies, Marc-Andre Fleury en Malcolm Subban, raakten onlangs geblesseerd. De jonge Zweedse rookie Oscar Dansk verving het duo, maar ook hij is nu geblesseerd en dus moest de Canadese debutant Maxime Lagace het doel verdedigen.

De Golden Knights begonnen geweldig aan het seizoen, maar gingen een dag eerder ook in New York onderuit tegen de Islanders. Dit keer was het dus de beurt aan de andere ploeg uit New York en Jimmy Vesey zette de Rangers al snel op voorsprong, alvorens Oscar Lindberg met een fraaie backhand rebound de 1-1 binnen schoot. In de slotminuut van de eerste periode kwamen de Golden Knights op voorsprong, dankzij een rebound van Reilly Smith: 1-2.

De Noor Mats Zuccarello bracht de Rangers vroeg in de tweede periode weer langszij, maar vervolgens was het de beurt aan de mannen uit Vegas. Smith tekende voor de 2-3, David Perron scoorde de 2-4 nadat hij een shoot-out won van goalie Henrik Lundqvist, die al jaren het doel van de Rangers verdedigd en al met al een prima wedstrijd keepte.

De Rangers begonnen zo met een achterstand aan de slotperiode en daar veranderde in de eerste vijf minuten niks aan. Mika Zibanejad gaf op dat moment de puck mooi voor en Chris Kreider maakte de aansluitingstreffer. Niet veel later was het wederom Zibanejad die een fraaie assist gaf en dit keer stond Pavel Buchnevich klaar om de Rangers op gelijke hoogte te brengen: 4-4.

Daar bleef het niet bij en zes minuten voor tijd kwam de puck wederom bij de in vorm verkerende Zweed Zibanejad terecht. Dit keer haalde hij zelf verwoestend uit en met succes: 5-4. De Golden Knights wisselden goalie Lagace voor een extra speler op het ijs en daar profiteerden de Rangers in de slotminuut van: Michael Grabner schoot van afstand de 6-4 binnen.

Uitslagen NHL dinsdag
New York Rangers - Vegas Golden Knights 6-4
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 5-3
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 1-2

Rangers - Golden Knights (Bron: YouTube)

De beste plays van week vier (Bron: YouTube)