Van der Poel boekt tiende overwinning; Winst èn vleeswond voor Kaptheijns

Zaterdag heeft Mathieu van der Poel de Grote Prijs van Brabant gewonnen. Voor de veldrijder was de zege in Rosmalen zijn tiende van het seizoen. Ondanks een vleeswond opgelopen bij het springen over de balken won Maud Kaptheijns de wedstrijd bij de vrouwen.

Ook zaterdag was Van der Poel weer de beste, al moet gezegd worden dat de meeste toppers afwezig waren. Halverwege de wedstrijd had de Nederlandse kampioen al een voorsprong van een halve minuut op de eerste achtervolgers. In de strijd voor de tweede plaats versloeg Toon Aerts zijn ploeggenoot Corné van Kessel.

Bij de vrouwen leek Kaptheijns eenvoudig op weg naar de zege. Met nog twee ronden te gaan ging het echter mis. Na het springen over een balk sprong de Brabantse weer op haar fiets echter raakte daarbij met haar linkeronderbeen de trapper. Het gevolg was een vleeswond net onder de knie. Ondanks de wond wist Kaptheijns de wedstrijd wel winnend af te sluiten. Na afloop ging de winnares naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. Of Kaptheijns morgen kan starten in de vierde wedstrijd van de Superprestige in Ruddervoorde is nog niet bekend.