Suarez redt punt Barcelona in topper tegen Atletico

FC Barcelona heeft zaterdagavond in La Liga op de valreep nog een punt overgehouden aan de topper tegen Atletico Madrid. Dankzij Luis Suarez eindigde het duel in 1-1, nadat Barcelona lang op achterstand stond.

Na ruim twintig minuten zorgde Saúl voor de voorsprong voor de thuisploeg, door de bal vanaf de rand van de zestien in het doel te knallen. Het kwam juist op een moment dat Barça beter in haar spel kwam en dus deelde Atletico zo een pijnlijke tik uit.

Barcelona bleef jagen op de gelijkmaker, wat in de eerste helft weinig opleverde. In de tweede helft ging dat beter - inclusief een trap op de paal van Lionel Messi - en tien minuten voor tijd sorteerde het dan eindelijk effect. Sergi Roberto's pass kwam bij Suarez terecht en de Uruguayaan kopte de 1-1 binnen, tevens de eindstand.

Met 22 punten uit acht duels gaat Barcelona nog wel soeverein aan kop, vijf punten voor Real Madrid en zes stuks voor Atletico en Sevilla, dat op bezoek bij Athletic Bilbao onderuit ging.