Van Gerwen geeft zichzelf de schuld van vroegtijdige uitschakeling op World Grand Prix

Michael van Gerwen geeft zichzelf de schuld van zijn verrassende uitschakeling in de eerste ronde van de World Grand Prix. De titelverdediger verloor in Dublin met 2-1 in sets van John Henderson.

"Ik heb het aan mezelf te danken, dit was Van Gerwen-onwaardig. Het is klote, maar wat doe je ertegen?", zei de 28-jarige Van Gerwen voor de camera van RTL7. Henderson wist voor het eerst in zijn carrière te winnen van de wereldkampioen. Henderson won in de laatste set de beslissende vijfde leg. 

"Scorend was ik veel beter, maar de dubbels lieten me in de steek. Wat moet ik daar aan toevoegen? Het is treurig", sprak Van Gerwen op het toernooi waar ook begonnen moet worden met het raken van een dubbel. "Met het ingooien gingen de dubbels op tops heel goed, in de wedstrijd helemaal niet. Dan gaat het zelfvertrouwen wat naar beneden."

Van Gerwen heeft niet zijn vorm van de laatste paar jaar, niet kunnen handhaven. Het is zijn derde nederlaag in zijn laatste vier wedstrijden en het derde televisietoernooi op rij waar hij vroegtijdig werd uitgeschakeld. Ook bij de Champions League of Darts en het World Matchplay ging hij snel onderuit. Het verlies van Van Gerwen was ook zijn eerste nederlaag in de eerste ronde van een Major sinds 2011.

"Ik ben geen robot. Ik doe mijn stinkende best. Ik moet goed bij mezelf te rade gaan waar het aan ligt. Ik moet zorgen dat ik er volgende keer weer sta", aldus de Nederlander. "Ik ben professioneel genoeg om dit op te lossen, dat zal ik ook zeker doen." Een nieuwe kans volgt eind van deze maand op het Europees kampioenschap. Ook daar zal hij zijn titel moeten verdedigen.