Van Gerwen in 1e ronde onderuit op World Grand Prix, Van Barneveld door

Darter Michael van Gerwen is zondagavond in Dublin al in de eerste ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld. Het is de eerste keer sinds 2011 dat de Nederlander in de eerste ronde van een major sneuvelde.

Van Gerwen speelde tegen John Henderson, op FOK! ook wel liefkozend Het Golvend Galjoen genoemd. De ietwat forse Engelsman speelde uitstekend in set één en pakte zo een voorsprong, waarna Van Gerwen de tweede set zonder grote problemen won. In set drie weigerde de Nederlander bij een 2-2 stand 60 uit te gooien, waar Henderson van profiteerde door het duel met 2-1 af te maken.

Henderson speelt in de achtste finales tegen Alan Norris, met de immer creatieve bijnaam Chuck. In een niet al te hoogstaande partij was de Engelsman na een fraaie 81-finish te sterk voor landgenoot Justin Pipe: 2-1. Joe Cullen rekende met 2-1 af met mede-Engelsman Darren Webster, terwijl de Noord-Ier Darryl Gurney de als vierde geplaatste Adrian Lewis met 2-1 naar huis stuurde.

Raymond van Barneveld speelde twee spannende sets tegen Kyle Anderson, maar was de Australiër na een prima 100-finish met 2-0 de baas. Barney speelt in de achtste finales tegen Steve Beaton. De veteraan zorgde voor een verrassing door de absolute revelatie van 2017, Rob Cross, met 2-0 naar huis te sturen. 

Jelle Klaassen maakte weinig kans tegen een bijzonder strak spelende Dave Chisnall (2-0), die het hierna op mag nemen tegen Robert Thornton. Ondanks vrij matig spel boekte The Thorn weer eens een prima zege door Kim Huybrechts met 2-1 te verslaan.