Vissen op twee na populairste sport in Nederland

Voetbal is in Nederland, zoals nagenoeg overal ter wereld, de populairste sport, dat zal voor niemand een verrassing zijn. Ook de nummer twee op de Nederlandse lijst, tennis, is niet echt verrassend te noemen.

Tennis moet echter oppassen, want uit cijfers die het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF) gepubliceerd heeft blijkt dat tennis bijna ingehaald wordt....door sportvissen. Tennisbond KNLTB had ten tijde van het onderzoek 582.918 leden, nadat zo'n zestienduizend leden hun racket vorig jaar aan de wilgen hingen.

Sportvisserij Nederland zit er niet ver meer achter: 562.653 Nederlanders die graag de hengel uitslaan hebben zich bij de bond aangemeld. Of het nou een leuke sport is of niet, voetbal staat ver boven de rest wat ledenaantal betreft: ruim 1,23 miljoen Nederlanders zijn aangesloten bij de KNVB.

Met 5810 nieuwe leden deed ook vooral de Nederlandse Gymnastiek Unie het bijzonder goed, ongetwijfeld deels te danken aan het olympisch goud van Sanne Wevers in Rio de Janeiro. In totaal zijn ruim 4,36 miljoen Nederlanders bij minstens één sportbond aangesloten.