Ricciardo over aanvaring Verstappen: "Situatie is afgehandeld"

De Hongaarse Grand Prix leverde zondag genoeg stof tot discussie op en dan met name over Red Bull-teamgenoten Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Richting de tweede bocht van de race zat de Australiër voor de Nederlander, die in een overenthousiaste poging dat goed te maken te laat remde. Zijn wielen blokkeerde en hij onderstuurde tegen Ricciardo aan, die een bocht later zijn race tot een einde zag komen.

Ricciardo was op de boordradio gelijk na het incident vrij duidelijk: "Was dat wie ik denk dat het was?", wat door het team bevestigd werd. "Fucking slechte verliezer", foeterde hij. Verstappen bood na afloop netjes zijn excuses aan, zowel publiekelijk als - vermoedelijk - privé, en zijn teamgenoot heeft op Twitter inmiddels laten weten dat de kous wel af is.

"Gisteren was het even moeilijk, je bent de hele dag aan het opbouwen richting die twee uur racen en dan is het zo ineens afgelopen. Max heeft na de race zijn verontschuldigingen aangeboden en we hebben, weg van iedereen, met z'n tweeën nog even gesproken. De situatie is afgehandeld en op de juiste manier opgelost om nu weer vooruit te kijken. Over vier weken gaan de lichten weer uit", schrijft Ricciardo.