Ajax komt na zoektocht uit bij eigen Dijks

Ajax is er niet in geslaagd om een geschikte linksback te vinden. Daarom geeft de club het vertrouwen aan Mitchell Dijks.

De linksback mocht vertrekken bij Ajax, maar volgens De Telegraaf is daar verandering ingekomen. Dijks werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Norwich City en mocht praten met andere clubs voor een permanent vertrek. De Nederlander leek definitief de overstap te gaan maken naar Engeland, maar Ajax wil hem niet meer laten gaan.

De club is er niet in geslaagd om een geschikte linksback te vinden. In de Eredivisie werd geen betere linksback gevonden en backs uit het buitenland bleken niet de overstap naar Nederland te willen maken. Hierdoor doen de Amsterdammers beroep op Dijks.

"Mitchell heeft vrijdag een goed gesprek met Keizer gehad. Daar sprak vertrouwen uit", zo liet de zaakwaarnemer van Dijks, Dick van Burik, weten tegenover De Telegraaf.

Ajax schreef Dijks niet in voor de voorronde van de Champions League, maar probeert de vleugelverdediger alsnog speelgerechtigd te krijgen voor het duel met OGC Nice van komende woensdag.