Klopp: "Coutinho is niet te koop"

FC Barcelona bracht tevergeefs een bod van €81 miljoen uit op Philippe Coutinho, want Liverpool wil hem absoluut niet laten gaan.

"Het bijeenhouden van deze groep zou zinvol zijn. Ja, we kunnen zeggen dat hij niet te koop is. Maar dat is niet alleen sinds vanmorgen of gisteren, ik weet niet zeker of het op een ander moment anders was", vertelde Liverpool-manager Jürgen Klopp op een persconferentie.

"Ik ben niet verbaasd dat een club geïntersseerd is in spelers van Liverpool. Het is geen compliment, het is duidelijk dat mensen zien dat we goede spelers hebben. Maar een heel belangrijk bericht is dat we geen verkoopclub zijn. We geloven in samenwerken, we geloven in samen ontwikkelen, we geloven in het gebruik van onze basis, we willen samen de volgende stap zetten en daarvoor moeten we samen blijven."

Coutinho speelt sinds januari 2013 voor Liverpool, dat hem destijds voor tien miljoen euro overnam van Internazionale. Sindsdien kwam de 25-jarige Braziliaan tot 181 wedstrijden voor de club, waarin hij 42 keer scoorde en 37 assists gaf.

"Phil is een zeer, zeer, zeer belangrijke speler en we moeten beter reageren wanneer hij niet op het veld staat. Toen hij geblesseerd was en terugkwam, was hij niet in de beste vorm en moest hij weer in zijn ritme komen en met zijn kwaliteit heeft hij alle druk om op het veld te presteren."

"Hij kan zijn constantheid verbeteren, maar er is geen twijfel over zijn kwaliteit. Hij heeft goede bewegingen, hij is erg slim in beide aspecten van het spel - aanvallende tactiek en defensief. Dat is echt belangrijk en hij is nog steeds een jonge speler die kan verbeteren. Hij is enorm verbeterd sinds ik hier ben, maar hij was daarvoor natuurlijk ook al goed."