Dead Island 2 nog altijd in de planning

Een oorverdovende stilte hangt er rondom Deep Silvers Dead Island 2. Het was maart 2016 dat we voor het laatst iets hoorden over de game, maar Deep Silver laat weten dat Dead Island 2 nog altijd in leven is.

Vorig jaar maart kondigde franchisehouder Deep Silver aan dat de verdere ontwikkeling van de tweede Dead Island-game plaats zou hebben onder de vleugel van de Britse gamestudio Sumo Digital. De keuze voor een nieuwe studio was het gevolg van onenigheid over de visie van Dead Island tussen toenmalig ontwikkelaar Yager Development en Deep Silver. Een redacteur van Eurogamer was zo vrij om de Duitse uitgever te vragen naar de status van Dead Island 2. "Dead Island 2 is in ontwikkeling bij Sumo Digital, en we zijn erg blij met de voortgang die het team boekt met Deep Silvers meest succesvolle IP".

Hoewel de eerste Dead Island aardig goed werd ontvangen, zijn veel mensen sceptisch geworden over de opvolger. Behalve de wisseling van ontwikkelstudio speelt daarin de zombie-sloop-tegenhanger Dying Light ook een grote rol, die juist weer gemaakt werd door het team achter de originele Dead Island, Techland.

Nog even afwachten dus. Zolang we maar niet te maken krijgen met meer onaangename tussendoortjes zoals Escape Dead Island. In de tussentijd kun je nog even de vermakelijke (cinematic) trailer uit 2014(!) hieronder terugkijken.