Ratelband wil Rens failliet laten verklaren

Emile Ratelband heeft bij de rechtbank het persoonlijk faillissement aangevraagd van zijn voormalige goede vriend Peter Jan Rens, van wie hij 6000 euro tegoed heeft. "Ik vind dat hij hier gewoon niet mee weg mag komen", vertelt Emile aan De Telegraaf.

Ratelband heeft een advocaat in de arm genomen en heeft naar eigen zeggen contact met dertig tot veertig andere schuldeisers van Peter Jan Rens. Emile: "Iedereen die nog geld van hem krijgt, laat hem met rust omdat ze niet weten waar hij woont of denken: ik krijg mijn geld toch niet. Of men laat het erbij zitten omdat de rechtsgang duurder is dan wat het opbrengt. Maar mij maakt dat allemaal niet uit."

Met het geleende bedrag van 6000 euro kon Peter Jan Rens in 2015 zijn achterstallige huur betalen. Emile kon daarna fluiten naar zijn centen. "Ik ga Peter Jan persoonlijk failliet laten verklaren", vertelt Emile. "Al die tijd bedriegt hij iedereen en blijft hij nog vrolijk en vrij rondlopen, maar dat is nu afgelopen. Hij moet de gevolgen van zijn gedrag maar eens ondervinden.''

Het is nog niet bekend wanneer Peter Jan Rens voor de rechtbank moet verschijnen.

Ratelband wil Rens failliet laten verklaren
Ratelband wil Rens failliet laten verklaren (Foto: BuzzE)