'Verkeerd shirt kostte darter Meulenkamp winst op WK'

Darter Ron Meulenkamp werd afgelopen week op het WK van de PDC in Londen al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Oostenrijker Mensur Suljovic speelde niet fantastisch, maar Meulenkamp liet kansen liggen en gaf het weg. Het lag - volgens de Nederlander - vooral aan zijn shirt.

"Ik had een mooi shirt laten maken, wat uiteindelijk niet goed geleverd werd. Je bestelt een maat en dan wordt 'ie in een te kleine maat geleverd, gewoon een foutje", vertelt Meulenkamp op RTL7"Dan moet je een alternatief verzinnen. Dat ging op zich goed, nieuw shirt, mooie (reclame)stickers erop laten plakken met dubbelzijdig tape, wat op zich heel normaal is", legt hij uit.

Dat ging in de wedstrijd toch niet helemaal goed, want de ene na de andere sticker liet los. "Met een beetje warmte, als je een beetje gaat zweten, wat daar natuurlijk wel gebeurt, dan gaan die stickers loslaten. Daar had ik natuurlijk niet echt op gerekend en dan gaat het in je hoofd spelen. Je moet helemaal gefocussed zijn, maar dat was ik helaas niet. Blijkbaar ben ik nog niet ervaren genoeg. Je wil zo goed mogelijk darten, maar als zoiets dan ineens gebeurt denk je na hoe je het op moet lossen en binnen een paar seconden speelt er van alles in je hoofd. Dat mag niet gebeuren."

Meulenkamp had het opvallend genoeg niet over het simpelweg niet goed genoeg zijn van zijn spel en met name zijn dubbels. 

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe minder reclame Meulenkamp op zijn shirt had (Bron: YouTube)