Siem de Jong over Ajax-fans: "Uitfluiten begrijp ik"

Als Ajacied scoorde hij tegen PSV, en nu deed hij het omgekeerde voor de Eindhovenaren tegen zijn oude 'cluppie'. Het was niet om die reden dat het duel een zwart randje kreeg.

De middenvelder annex aanvaller had namelijk last van een blessure na afloop, en liep na de wedstrijd gelijk het veld af. "Want het schoot in de lies. Ik hoop dat het niet ernstig is, maar ik denk dat dat het wel is"

"Zo voelt het wel een beetje. We gaan morgen kijken hoe het is. Ja, hier ben ik wel door ontdaan, natuurlijk. Het zijn elke keer kleine blessures, steeds is het iets anders. Ik laat me bijna elke dag checken of alles goed is. En nu gebeurt het weer", stelde De Jong tegenover FOX Sports.

De Jong hoopt dat zijn leed in het vervolg beperkt kan blijven. "Ik hoop toch niet dat ik een pechvogel ben, hopen dat het volgend jaar beter gaat. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten."

Op het moment dat De Jong het veld op kwam, werd hij uitgefloten, door voornamelijk de F-Side. "Dat begrijp ik, want ik zit bij de tegenpartij. Ik begrijp dat men dan vijandig is."

"Ik denk dat men hier niet blij is met mijn goal. Maar als ik het veld in kom, werk ik altijd hard. Dat deed ik vroeger hier ook. Het was wel apart om hier nu voor PSV te spelen. Ik heb een heel mooi verleden gehad bij Ajax, dat zal ik nooit vergeten. Maar ik moest het nu voor de andere kant doen", besluit de doelpuntenmaker.

Siem de Jong over Ajax-fans: "Uitfluiten begrijp ik" (Pro Shots / Jasper Ruhe)
Siem de Jong over Ajax-fans: "Uitfluiten begrijp ik" (Pro Shots / Jasper Ruhe)