Sneijder niet blij met nieuwe namen bij Oranje

Wesley Sneijder is ontevreden over het grote aantal afmeldingen bij het Nederlands elftal en alle nieuwe spelers die zich daardoor blijven melden. Door blessureleed wordt Danny Blind vaak gedwongen om debutanten bij de Oranje-selectie te halen.

"Ik baal ervan. Het is hartstikke leuk voor die jongens, maar minder leuk voor ons", vertelt Sneijder aan FOX Sports, zonder verder namen te noemen.

Brenet debuteert in selectie

"Als je naar een vast elftal toe wil werken is het jammer dat veel spelers zich steeds afmelden. Als je ziet hoeveel nieuwe spelers erbij zijn, en je hebt weinig tijd om met elkaar te trainen, dan is het elke keer afwachten. Het is zaak dat de bepalende spelers die er al langer bijzitten op moeten gaan staan."

Het Nederlands elftal oefent woensdag tegen België en vier dagen later staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (uit) op het programma. Marvin Zeegelaar is dit keer één van de nieuwelingen. Sneijder: "Ik volg vrij weinig voetbal, zeker niet in Portugal, maar ik heb gehoord dat hij het heel goed doet."