Villeneuve: "Verstappen is slecht voor de sport, gelukkig is hij bestraft"

Max Verstappen kreeg zondag na afloop van de Grand Prix van Mexico een tijdstraf van vijf seconden. Zoals te doen gebruikelijk is als de jonge Nederlander voor wat reuring zorgt moest de Canadese ex-coureur Jacques Villeneuve zijn zure plasje weer even plegen. 

"Eindelijk is Verstappen bestraft", opent hij zijn relaas. "Aggressief racen is prachtig, maar alleen in combinatie met controle, respect en enig gebruik van je hersenen, zoals Daniel Ricciardo het doet. Voor Verstappen is het allemaal niks meer dan een computerspelletje: hij kiest voor het midden, gooit zich als een bowlingbal in de strijd en ziet wel hoe het allemaal gaat, zelfs als het om coureurs gaat die om het WK strijden."

De Canadese oud-wereldkampioen laat merken dat hij het radioverkeer tijdens de race niet goed verstaan heeft. "Verstappen luistert zelfs niet naar de instructies die hij van zijn team krijgt", waarmee hij doelt op een radioboodschap van Red Bull. Daarin werd Verstappen echter te verstaan gegeven dat hij zijn positie voorlopig vast moest houden, maar dat het team verwachtte dat hij die mogelijk in moest leveren bij Sebastian Vettel. Villeneuve lijkt heel wat anders te hebben verstaan: dat Verstappen door zijn team opgedragen werd de positie in te leveren.

"Er gaat iets helemaal mis bij hem en langzamerhand beginnen heel erg veel mensen zich daar geweldig aan te storen. Zijn team, de andere teams, de rest van de coureurs...dit is allemaal bijzonder slecht voor zijn reputatie. Hij zou goed zijn voor de Formule 1 en daarom beschermt de FIA hem, maar dat is onzin: Verstappen is slecht voor de sport en gelukkig is hij eindelijk eens bestraft", zo besluit de Canadees, die al sinds het allereerste begin niks anders lijkt te doen dan gefrustreerd over de Nederlander praten. Zodra in augustus 2014 bekend werd dat Verstappen voor Toro Rosso ging rijden noemde Villeneuve hem bijvoorbeeld 'het slechtste wat de Formule 1 ooit is overkomen'.