Ballenbak voor volwassenen

Voor alle volwassenen die zich weer even kind willen voelen, komt IKEA met een oplossing. Het Zweedse woonwarenhuis plaatst bij de vestiging in Duiven een gigantische ballenbak speciaal voor volwassenen. Dat weet dagblad Metro te melden.

Om het begin van de zomer te vieren komt de attractie zaterdag eenmalig op het parkeerterrein van het in meubels en gehaktballetjes grossierende bedrijf te staan. Dan vindt namelijk het 'Midsommar Festival' plaats. De outdoor ballenbak meet 12,5 bij 6 bij 1,5 meter en is gevuld met 100.000 ballen ter vermaak van alle groten die zich weer even kinds willen voelen.

IKEA nam het initiatief voor de speelbak voor volwassenen nadat een Zwitserse blogger geklaagd had over het gebrek aan 'fun factor' bij het warenhuis voor eenieder die ouder is dan 9 jaar. Volgens de regeltjes mag je boven die leeftijd namelijk niet meer in de ballenbakken van de geelblauwe woongigant.

Update 18.15 uur:
Volgens de Gelderlander komt de ballenbak niet. Het sleuteltje om 'm in elkaar te schroeven schijnt kwijt te zijn. Door het aangekondigde slechte weer is het te gevaarlijk.

Zaterdag bij IKEA: "Opa Bakkebaard wil opgehaald worden uit de ballenbak"?  (Foto: ANP)
Zaterdag bij IKEA: "Opa Bakkebaard wil opgehaald worden uit de ballenbak"? (Foto: ANP)