LottoNL-Jumbo geeft jonge renners kans in Dauphiné

LottoNL-Jumbo gaat met een vrij onervaren ploeg naar het Critérium du Dauphiné. De wielerploeg heeft dinsdag zijn ploeg bekendgemaakt voor de wedstrijd in het zuidoosten van Frankrijk. De ploeg stelt dat de jonge renners ervaring moeten opdoen, moeten groeien en agressief moeten koersen. Moreno Hofland zal voor de ploeg de sprint moeten gaan winnen. 

"Ik denk dat er twee etappes zijn waarin Moreno Hofland kan sprinten", zegt ploegleider Merijn Zeeman op de site van de ploeg. "Daarnaast hebben we met Mike Teunissen en Martijn Keizer twee renners die aanvallend ingesteld zijn. We gaan van dag tot dag bekijken of er kansen liggen voor hen. De laatste dagen van de wedstrijd zijn heel zwaar. Daar komen de grote kanonnen naar voren."

In die fase van de Dauphiné gaat een gedeelte van de selectie van Team LottoNL-Jumbo een nieuwe ervaring opdoen. "We gaan over hele zware cols heen en dat hebben sommigen nog niet eerder gedaan”, vervolgt Zeeman. "Zij moeten dan zien te overleven. Het grote publiek krijgt die momenten niet te zien, maar dat neemt niet weg dat een jonge prof daar belangrijke stappen zet in zijn carrière. Daar krijgen zij deze wedstrijd de kans voor. Ze moeten agressief koersen en er sterker van worden. Dat kan met een ontsnapping zijn of door goed werk te leveren in de finale."

Volledige selectie: George Bennett, Victor Campenaerts, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Alexey Vermeulen, Steven Lammertink, Mike Teunissen en Dennis van Winden.