Waterpolosters lijden puntenverlies tegen Rusland

De Nederlandse waterpolosters hebben vanavond puntenverlies geleden tegen Rusland op het OKT in Gouda. De ploeg van Arno Havenga wist een 8-4 voorsprong niet met een overwinning te verzilveren, maar zag Rusland zich terugknokken tot een 8-8 (1-3, 3-1, 4-0, 0-4).

Net als gisteren tegen Frankrijk had Oranje moeite om in de wedstrijd te komen, het eerste kwart werd dan ook afgesloten met een kleine achterstand. Langzaamaan begon Nederland beter in de wedstrijd te komen en kon er vanaf een 4-4 met rust zelfs een ruime 8-4 voorsprong opgebouwd worden. In de laatste periode begonnen de aanvallen echter slordiger te worden en ook de overtal sitiuaties werden niet afgemaakt. Rusland daarentegen begon de aanvallen beter op te bouwen, en kwam meerdere keren tot scoren.

Morgen om 18:30 speelt Nederland tegen het ook lastige Italië, een belangrijke wedstrijd om de poule-overwinning.