EL: Van Gaal met United onderuit op Deense bodem

De druk op manager Louis van Gaal zal sterk toenemen. Onder zijn leiding verloor Manchester United het heenduel met FC Midtjylland in de achtste finale van de Europa League: 2-1.

United kreeg in het Deens Herning al voor de wedstrijd met een tegenvaller te maken. Doelman David de Gea viel in de warming-up uit met een enkelblessure, waardoor Sergio Romero moest worden opgetrommeld. De voormalig goalie van AZ redde de Engelsen met een uitstekende redding van een vroege achterstand.

Memphis breekt ban

Niet veel later was de Argentijnse sluitpost opnieuw goud waard voor United door spits Vaclav Kadlec van scoren te houden. De eerste grote kans voor United was na twintig minuten voor verdediger Chris Smalling, die bij een hoekschop vergat de bal met zijn hoofd in het doel te werken.

Uiteindelijk was het Memphis Depay die de ban brak. Eén minuut nadat Midtjylland via Kadlec verzuimde de 1-0 op het scorenbord te zetten, schoot Memphis op gelukkige wijze raak op aangeven van Jesse Lingard, 0-1. Lang kon United er niet van genieten, want op slag van rust maakte Pione Sisto de 1-1.

Geweldige invalbeurt

Zo'n tien minuten na de pauze lieten zowel Juan Mata als Sisto in korte tijd grote mogelijkheden liggen, en vervolgens raakte United-middenvelder Ander Herrera het aluminium. In de 77ste minuut zorgde invaller Paul Onuachu van Midtjylland voor een verrassing door de 2-1 aan te tekenen.

Minuten nadat de boomlange Onuachu van scoren werd gehouden door Romero, was het alsnog raak voor de aanvaller. Na een wat knullige actie op de rand van de zestien, kon de Onuachu de bal alsnog oppakken. Hij kreeg vervolgens alle ruimte om de bal in de linkeronderhoek te schieten en voor de overwinning te zorgen: 2-1.