Europa League: Uitslag Fenerbahçe - Lokomotiv Moskou

Fenerbahçe heeft het Europa League-duel met Lokomotiv Moskou met 2-0 gewonnen. Daarmee hebben ze zichzelf een goede uitgangspositie verschaft om de achtste finale te bereiken. Het ging echter ook over de onvrede bij Robin van Persie toen hij werd gewisseld.

Bij de Turken stond Robin van Persie in de basis en de Nederlander speelde een aardige wedstrijd. Het is dat zijn ploeggenoten hem te weinig vonden, anders had hij een stuk beslissender kunnen zijn tegen de Russen. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor RVP, toen hij een voorzet vanaf links na negen minuten met de punt van de schoen tegen het hoofd van doelman Guilherme tikte.

Iets later was het wel raak toen de Portugees Josef Souza een voorzet van captain Gökhan Gonul binnen kopte. Fenerbahçe bleef vervolgens de betere ploeg, maar het duurde tot de 72e minuut tot de tweede treffer viel. Opnieuw was het Souza die het net vond, toen hij dit keer een voorzet van Caner Erkin met rechts van dichtbij tegen de touwen schoot.

In de 78e minuut besloot Fener-trainer Vitor Pereira om Van Persie naar de kant te halen en dat zorgde voor wat opschudding. Het publiek was het daar niet mee eens en liet dat horen ook. Van Persie zelf kon het ook niet geloven en liep hoofdschuddend naar de zijkant waar zijn vervanger Fernandão hem opwachtte. Opnieuw een teken dat de relatie tussen de spits en zijn coach niet opperbest is. Evengoed zette Fenerbahçe een uitstekend resultaat neer voor de return in Rusland.