Aanrandingsspel Taharrush dť hype van 2016?

Als we de Duitse politie op hun blauwe ogen mogen geloven (…) dan kunnen we onze borst in Europa nog nat maken. De islamitische aanrandingsgolf die tijdens nieuwjaar en andere evenementen het continent teisterden, lijken namelijk een minder prettig cultureel randverschijnsel te zijn. In de Arabische wereld schijnen dit soort 'incidenten' veel vaker voor te komen.

De Duitse Bundeskriminalamt, een federale recherchedienst, verklaart namelijk dat onze cultuur verrijkt is met het aanrandingsfeestje 'taharrush'. Dit spel is in Arabische landen mateloos populair onder mannen die hun seksuele gevoelens geremd zien door een geloof dat alles dat leuk is aan banden legt.

Het spelletje werkt heel simpel: maak gebruik van de (westerse) sociale media om een leuk groepje met testosteronbommetjes bij elkaar te trommelen, sluit een westerse vrouw (of een westers geklede vrouw) in en onderwerp de hoer het slachtoffer aan seksuele daden, waarvan je moeder liever niet heeft dat je hetzelfde bij je zusje zou doen. Als je genoeg kornuiten hebt verzameld, dan kan je eventueel de vrouwelijke kuffar meeslepen, haar kleren uittrekken en alle gaatjes op je gemak uitproberen. Een soort Twister, maar dan met meer ballen.

Tijdens de viering van het nieuwe jaar, trokken grote groepen islamitische asielzoekers een spoor van geweld en seksuele intimidatie door steden als Hamburg, Bielefeld, Stuttgart en Keulen. Ook in Zweden en Oostenrijk zijn soortgelijke gebeurtenissen geweest. In Helsinki kon dit scenario ternauwernood voorkomen worden.

Die Polizei heeft gisteren de pers ingelicht over deze hype waar we wellicht niet meer van afkomen. In sommige Arabische landen hebben de autoriteiten de grootste moeite om dit spel aan banden te leggen. Dit proberen ze door middel van allerlei verboden, straffen en geheven vingertjes. Maar helaas zet het daar allemaal geen zoden aan de dijk, laat staan dat de West-Europese hermandad is opgewassen tegen dit verschijnsel.

In Duitsland probeert men nu een tactiek te ontwikkelen om dit fenomeen goed te kunnen bestrijden, maar het zou zomaar kunnen zijn dat wij er maar aan moeten leren wennen dat dit net als kebab, shoarma en, eh... andere dingen, dit waarschijnlijk een ingeburgerd verschijnsel wordt. 

Hoewel... misschien ontspringen we hier wel de dans, want burgemeester van der Laan (Amsterdam, PvdA) heeft aan de EO laten weten dat hier zoiets noooooit zal kunnen gebeuren