Start je eigen criminele organisatie in GTA Online

Rockstar is natuurlijk nog steeds bezig om de wereld rondom Grand Theft Auto Online uit te breiden en de nieuwste toevoeging 'Executives and Other Criminals' genaamd zien we in onderstaande trailer.

In deze uitbreiding word je VIP en start je eigen criminele organisatie, met nieuwe gameplay modes en mogelijkheden voor een luxeleven: Executives and Other Criminals beschikt over nieuwe zelf in te richten appartementen, paalwoningen in de Vinewood Hills tot echte decadentie: een extravagante, upgradeable Super Yacht, inclusief personeel.

VIP’s die hun eigen onderneming runnen, krijgen toegang tot nieuwe co-op jobs, uitdagingen en speciale vaardigheden in Freemode, plus de macht om andere spelers in te huren als bodyguard of juist te ontslaan. Tegelijkertijd verdienen de bodyguards een salaris en extra’s zoals RP, GTA$ en stat boosts voor het werken voor een VIP’s organisatie.

Organisaties nemen het tegen elkaar op in Freemode, met nieuwe missies die volop gebruik maken van de nieuwste extreme defense-opties, zoals nieuwe gewapende voertuigen, de verwoestende Turreted Limo en het raketverweersysteem van de Super Yacht. Bij de Super Yacht komt zelfs een eigen suite met ondersteunende upgrades voor je voertuig, zoals de nieuwe SuperVolito Carbon-helikopter en een eigen waterscooter.

Sommige bestaande Freemode Events zullen automatisch worden aangepast wanneer er wordt gespeeld door organisaties, wat nieuwe varianten mogelijk maakt op King of The Hill, Moving Target en meer. Tevens is er de nieuwe Extraction Adversary Mode, die de bodyguard-teams de opdracht geeft om hun Executive te zoeken, lokaliseren en veilig te stellen voordat een Hit Squad het doelwit elimineert wanneer een jet is uitgeschakeld.

Executives and Other Criminals biedt ook nieuwe opties in vervoer en veiligheid met nieuwe wapens, voertuigen en meer. De gratis update is beschikbaar vanaf 15 december op PlayStation 4, Xbox One en pc.