Aleshin terug in IndyCars, Karam wacht af

Mikhail Aleshin keert komend jaar terug in de IndyCars. De 28-jarige racer zal in 2016 uitkomen voor zijn oude team Schmidt Peterson Motorsports. In 2014 werd Aleshin de eerste Rus ooit die uitkwam in de IndyCars-serie, hij maakte destijds ook een goede induk, maar eindigde het seizoen in kritieke toestand in het ziekenhuis na een zware crash op de Auto Club Speedway in Fontana. De Moskoviet liep een hersenschudding, gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en diverse verwondingen aan de borstkas op.

Afgelopen seizoen reed Aleshin alleen mee tijdens de seizoensafsluiter op de Sonoma Raceway waar hij als tiende finishte. "Het was een geweldige ervaring om in 2014 een jaar lang IndyCars te racen," zegt Aleshin. "Ik kan niet wachten om weer mee te doen aan deze geweldige serie. Ik ben voor honderd procent klaar om te winnen." Aleshin wordt teamgenoot van viervoudig racewinnaar James Hinchcliffe.

Een andere rijder die er één seizoen IndyCars op heeft zitten is Sage Karam. De 20-jarige durfal uit Amerika maakte afgelopen jaar indruk met zijn agressieve rijstijl en zijn brutale persoonlijkheid. Ook Karam wil graag nog wat langer in de IndyCars actief blijven maar is nog altijd niet zeker van een stoeltje voor volgend jaar. Karam is naarstig op zoek naar sponsoren zodat Chip Ganassi Racing hem nog een jaar lang kan laten racen.

"Ganassi wil graag met mij verder maar wil het team niet in de schulden steken om mij te laten rijden," zegt Karam. "Het zal heel moeilijk worden om een stoeltje te krijgen voor komend jaar." Volgens Karam liggen er in de toekomst meer mogelijkheden. "Er moeten er een paar met pensioen gaan," doelt hij op veertigers als Helio Castroneves, Tony Kanaan en Juan-Pablo Montoya. "Maar ik ben 20 jaar oud en wil niet twee of drie jaar wachten, want ik wordt er niet beter van om toe te kijken vanaf de zijlijn."