President verveelt zich en dus penalties in Super Cup

Het gebeurt niet vaak dat we voetbalnieuws uit Mauritanië brengen, maar dit keer is het Afrikaanse land aan de beurt. Zondag werd de Super Cup gespeeld in het Afrikaanse land: landskampioen ASC Tevragh-Zeïna uit hoofdstad Nouakchott nam het in Nouadhibou op tegen bekerwinnaar ACS Ksar, eveneens afkomstig uit de hoofdstad.

De Mauritaanse president Mohamed Ould Abdel Aziz was bij de partij aanwezig, maar het tempo van het spel kon het staatshoofd niet bekoren. Na ruim een uur spelen vond meneer het welletjes en besloot hij dat er maar een einde aan het duel moest komen door middel van strafschoppen. Uiteraard ontstond er enige verwarring op het veld, maar de scheidsrechter ging toch maar over tot de penalties om het duel te beslissen. Tevragh-Zeïna won de strafschoppenserie en pakte zo voor het eerst sinds 2010 de Super Cup. 

Uiteraard zorgde het hele gebeuren voor de nodige ophef in het immer bruisende Mauritanië en duizenden mensen eisten een verklaring. Het duurde even voor men iets van zich liet horen, maar de Mauritaanse voetbalbond kwam dan toch met een statement: "Ik ontken in de sterkste bewoordingen dat president Abdel Aziz ook maar iets met de gang van zaken te maken had", aldus Ahmed Ould Abderrahmane, de voorzitter van de voetbalbond. "De beslissing werd om organisatorische redenen genomen in overleg met de voorzitters en trainers van beide clubs", waarmee de kous wat de bond betreft af was.